Wednesday, 30 May 2012

Bekam Sunnah Thibbun Nabawi RM50


Kaedah bekam ini adalah kaedah bekam sunnah bertepatan dengan amalan Rasulullah SAW yang berbekam mengikut point yang asal iaitu 1400 tahun dahulu menggunakan kaedah sayatan pisau bekam.Kaedah bekam thibbun nabawi nie memberikan 1001 hikmah kesihatan keseluruhan badan seperti mata yang cerah,merawat kebas kaki,merawat masalah pinggang dan menyelesaikan juga masalah pening kepala serta sihir.

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (Call / SMS)

Monday, 28 May 2012

Bekam Darah Merawat Stress & Kelesuan




Bekam darah adalah bekam sunnah juga dan ia dapat menghindari kelesuan,stress di urat bahu dan tengkuk,insyaAllah badan anda akan kembali segar sejurus selesai berbekam.Kaedah bekam darah ini menggunakan pen bekam dan jarum pakai buang.

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (Call / SMS)

Sunday, 27 May 2012

KAJIAN TERAPI AL QURAN PADA TUBUH MANUSIA MENGIKUT SAINS MODEN


Saya ingin memetik satu tulisan baru oleh Dr.Abduldaem Kaheel mengenai kesan yang amat menakjubkan hasil kajian beliau mengenai pembacaan Al Quran terhadap pesakit..

Dr. Abduldaem menulis:-

Pembaca yang budiman! Saya dapat mengatakan dengan yakin menurut pengalaman saya suatu perubahan dalam hidup Anda. Anda mampu mendapatkan hasil yang besar yang tidak terduga dapat mengubah hidup Anda benar-benar seperti yang terjadi pada diri saya sebelumnya. Apa yang harus anda lakukan adalah mendengarkan pembacaan A lquran sebanyak yang anda dapat setiap saat: di pagi hari, petang hari, di malam hari, ketika anda sedang tidur, ketika anda bangun dan sebelum tidur. Anda hanya perlukan untuk mendengarkan Al quran adalah memiliki media seperti laptop, tape recorder, sebuah iPod atau mp3 dengan headphone, TV, radio atau peralatan audio yang lain.


Bunyi bacaan Al quran memiliki gelombang suara yang memiliki frekuensi tertentu dan panjang gelombang tertentu. Gelombang ini menyebarkan medan gelombang yang mempengaruhi otak secara positif dan mengembalikan keseimbangannya. Ini memberikan kesan kekebalan tubuh yang kuat untuk melawan penyakit atau bahkan penyakit seperti kanser sekalipun. Kanser adalah suatu kelainan pada sel, sehingga memperdengarkan Al quran bererti memprogram sel seperti komputer yang penuh virus yang “diformat ulang” dan di-install dengan program-program baru agar dapat bekerja efektif. Inilah program buatan yang manusia lakukan untuk komputer. Bagaimana dengan program yang dilaksanakan dalam kata-kata Allah, pencipta semua manusia?


Efek/kesan yang menakjubkan yang dihasilkan dari mendengarkan bacaan Al Quran terus-menerus mendengarkan bacaan Alquran memberi anda hasil yang nyata berikut :-

– meningkatkan kekebalan tubuh

– meningkatkan kreativiti

– meningkatkan kemampuan konsentrasi

– menyembuhkan penyakit kronik

– mengubah perilaku dan memungkinkan orang untuk berkomunikasi dengan lebih baik dan mendapatkan kepercayaan

– menciptakan kedamaian dan menyembuhkan ketegangan saraf

– menyembuhkan kegelisahan, dan iritasi

– meningkatkan kemampuan mengambil keputusan yang tepat

– mengurangi rasa takut dan ragu-ragu

– meningkatkan dan memperkuat kepribadian

– menyembuhkan penyakit normal seperti alergi, sakit kepala, flu, dll

– meningkatkan kemampuan pidato

– melindungi dari penyakit seperti kanser dan sebagainya

– Mengubah beberapa kebiasaan buruk seperti makan berlebihan dan merokok.


Pembaca yang budiman! Hal-hal yang saya sebutkan di atas adalah hasil eksperimen yang saya sendiri lakukan terhadap diri saya beberapa ketika dahulu (Pengalaman Dr. Abduldaem) : Seingat saya, saya adalah seorang perokok tegar dan tidak pernah membayangkan untuk berhenti merokok, tapi setelah terus-menerus mendengarkan Alquran ternyata saya berhenti merokok tanpa usaha. Saya benar-benar terkejut “bagaimana hidupku berubah dan mengapa? Tapi setelah saya membaca tentang teknik nubuwah dalam penyembuhan, salah satunya adalah terapi oleh suara dan frekuensi suara, saya tahu rahsia kekuatan Al Quran melalui ruqyah ini membawa perubahan besar dalam hidup saya. Apa yang saya lakukan adalah hanya sekadar mendengarkan Alquran terus menerus.

Kesimpulannya, saya suka untuk menceritakan fakta yang saya temui dan benar-benar mencuba, apapun anda menghabiskan waktu anda dalam membaca atau mendengarkan Al quran, Anda akan menemukan bahwa kali ini tidak akan sia-sia sekalipun. Jika anda sakit atau mengahadapi apa jua bebanan kehidupan, perdengarkanlah Al Quran dan hayati sedalamnya InsyaAllah Al Quran itu syifa dan rahmat untuk anda..


Firman ALLAH SWT : "Dan kami turunkan dari Al-Quran (sesuatu) yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang yang beriman, sedangkan bagi orang yang zalim (Al-Quran itu) hanya akan menambah kerugian" AL-ISRA 82

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (Call / SMS)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Tuesday, 22 May 2012

AMALAN BERBEKAM SEBULAN SEKALI MENINGKATKAN SISTEM IMUN TUBUH BADAN


Anda diluarsana disyorkan berbekam sebulan sekali bagi memantapkan sistem imun badan,kerana toksid yang dikeluarkan dari badan secara tak langsung mengurangkan bebanan organ dalaman dan secara amnya menggalakan penghasilan antibodi badan.
Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (SMS / WhatsApp)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Saturday, 19 May 2012

Bekam @ Damansara Perdana

Assalam semua... nak share picture bekam Kat Damansara Perdana Jumaat lepas. Bekam kaki ni agi mereka yang selalu mengalami masalah kebas ketika bangun berdiri akibat duduk bersila terlalu lama dan juga kekejangan semasa tidur atau bersukan, itu petanda bahagian kaki anda banyak toksid dan angin serta peredaran darah yang kurang lancar.








Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Friday, 18 May 2012

AMALAN BERBEKAM SEBULAN SEKALI MENYEMBUHKAN MASALAH GATAL-GATAL ALERGI




Bagi pesakit yang menghidapi masalah gatal-gatal kulit akibat alergi pada makanan tertentu,saya syor anda berbekam sebulan sekali.Punca alergi/gatal-gatal ini ialah akibat penurunan sistem antibodi badan kerana bebanan organ dalaman akibat peningkatan toksid pada saluran darah.Khasiat berbekam seperti yang saya nyatakan dahulu mampu meningkatkan sistem antobodi badan dan membuang segala toksid/darah kotor pada sistem saluran darah badan.
Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A

Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

AMALAN BERBEKAM SEBULAN SEKALI DAPAT MENGURANGKAN BEBANAN ORGAN PANKREAS


Amalan berbekam mengikut kajian moden mampu menurunkan gula berlebihan dalam saluran darah.Di Malaysia ini purata pengidap penyakit diabetes adalah dikalangan umur 40an dek kerana pankreas mereka mengalami kehausan dalam penghasilan insulin akibat dikerah bekerja keras dalam jangkamasa yang panjang setiap hari.Kenapa pankreas boleh haus ? Apabila kita kerap mengambil makanan bergula dan nasi secara rutin harian,secara tak langsung gula dalam saluran darah agak tinggi dan pankreas dalam masa 24jam tidak berhenti dalam proses pengeluaran insulin.Bila kita konsisten menjalani rawatan bekam sebulan sekali,gula dalam saluran darah secara tak langsung berkurangan dan pankreas hanya bekerja 12jam sehari dan bukannya 24jam seperti yang lepas-lepas dan ini secara tak langsung dapat mencegah kita dari terkena penyakit kencing manis/diabetes atau kata lainnya simptom kehausan pankreas menghasilkan insulin...

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (Call / SMS / WhatsApp)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

MENGAPA TIDAK DIGALAKKAN BERBEKAM KETIKA PERUT KENYANG ?


Apabila kita sedang kekenyangan,semua organ sistem penghadaman kita tengah bekerja keras,jadi apabila proses bekam dijalankan,semua toksid/darah kotor yang keluar dari berbekam hanya mewakili toksid/darah kotor pada bahagian perut/organ sistem panghadaman sahaja dan ia sama sekali tidak mewakili darah kotor/toksid keseluruhan badan.

Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Thursday, 17 May 2012

TEKANAN DARAH TINGGI MENJADI STABIL SETELAH BERBEKAM

Untuk temujanji boleh hubungi 0123350180 (Call /

Alhamdulillah ramai pengidap penyakit darah tinggi mulai pulih dan tidak lagi mengambil ubatan moden setelah berbekam secara konsisten sebulan sekali.Penyakit darah tinggi perlu rawatan bekam yang konsisten kerana jika dibiarkan kita akan terdedah pada serangan jantung,strok dan kerosakan buah pinggang.

Sabda RASULULLAH SAW: “Kesembuhan itu berada pada tiga hal, iaitu minum madu, sayatan pisau bekam dan sundutan dengan api panas (kay). Sesungguhnya aku melarang ummatku berubat dengan kay” Hadis Sahih Al-Bukhari

Wednesday, 16 May 2012

SIHAT CARA RASULULLAH SAW


Ada 4 panduan utama yang diamalkan Rasulullah SAW dalam menjaga kesihatan sehingga 63 tahun hayat beliau hanya demam/jatuh sakit beberapa kali sahaja..
1) Pencegahahan penyakit dengan senaman. Rasulullah SAW selalu melakukan senaman seperti aktiviti berenang,memanah,menunggang kuda dan bergusti untuk menjaga kesihatan beliau supaya sistem organ tubuh beliau sentiasa mantap dan sihat.

2) Tidak mengambil mskananan beracun/haram. Pemilihan makanan yang tidak mengandungi unsur racun dan kandungan merbahaya serta 100% halal amatlah penting,tidak seperti umat islam sekarang yang suka mengambil sumber yang ada unsur-unsur toksid/racun seperti tabiat merokok dan sebagainya.

3) Mengambil makanan yang bergizi dan berkhasiat. Rasulullah SAW kerap mengambil makanan yang berkhasiat dan berkualiti tinggi dalam kesihatan seperti telur,madu,kambing,daging,ayam,susu,kurma,buah tin,minyak zaitun dalam rutin makanan seharisn beliau.

4) Membuang toksid/racun dari badan dengan Al Hijamah. Rasulullah SAW berbekam sebulan sekali iaitu pada tanggal 17/19/21 kalendar islam,dengan amalan berbekam menjadikan tubuh beliau semakin sihat,ringan dsan kuat untuk beliau sentiasa aktif dalam segala aktiviti dakwah/berperang dengan musuh.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)

BAGAIMANA RAWATAN BEKAM BERFUNGSI DALAM KESIHATAN TUBUH BADAN ?


1)Darah kotor yang keluar dari tusukan jarum bekam adalah darah kotor yang mengandungi toksid,toksin,uric acid,kolestrol,angin,sel darah merah yang rosak dan juga unsur gangguan jin.Selepas berbekam kita akan terus terasa segar dan bertenaga kerana badan jadi ringan akibat pengeluaran toksid dari badan.
2)Akibat tusukan jarum bekam pada titik tertentu akan meningkatkan hormon regenerasi sel.Hormon ini bertindak untuk memperbaiki fungsi organ tubuh/sel akibat kerosakan/kecederaan. Organ tubuh yang terganggu fungsinya akan disembuhkan dengan cara memperbaiki jaringan dan sel yang ada padanya sehingga mampu berfungsi dan sihat kembali.Contohnya kita berbekam pada titik jantung,hormon tersebut akan banyak dirembeskan pada kawasan jantung,jadi jika ada apa2 berlaku pada jantung pada masa-masa akan datang,sistem badan akan pantas secara auto memperbaiki/menstabilkan apa-apa kelemahan pada organ yang berkaitan jantung.

3)Apabila berbekam,secara tak langsung akan meningkatkan sistem antibodi tubuh badan. Organ tubuh yang mengalami infeksi kuman penyakit dapat sembuh secara automatik kerana tubuh memproduksi zat antibodi yang mampu membunuh kuman penyakit yang membahayakan. Jika organ tubuh sudah bebas dari sebarang infeksi penyakit maka tubuh pun akan sihat kembali seperti biasa.

Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)

Tuesday, 8 May 2012

KHASIAT BEKAM PINGGANG




Anda diluar sana disyorkan berbekam sebulan sekali dikawasan pinggang kerana banyak khasiatnya :-
1) Memulihkan masalah lenguh/sakit pinggang.

2) Meningkatkan nafsu syahwat.

3) Memulihkan masalah senggugut.

4) Meningkatkan kesuburan.

5) Mencegah dari terkena sakit buah pinggang kerana apabila berbekam tekanan darah dikawasan buah pinggang menjadi stabil dan segala toksid tiada lagi pada saluran darah.

6) Menawarkan masalah sihir rumahtangga/tafriq.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Untuk temujanji boleh hubungi 0182131240 (Call / SMS / WhatsApp)