Showing posts with label Bekam ke rumah. Show all posts
Showing posts with label Bekam ke rumah. Show all posts

Tuesday, 10 October 2017

MASALAH KOLESTEROL TINGGI?

Pernah cek kolestrol?

Kalau tak pernah baik cek cepat.

Kolestrol ni bukan macam lemak tau.

Kalau lemak kita boleh tengok dari saiz badan.

Kolestrol ni duduk dalam darah.

Tak boleh di ukur dengan saiz badan.

Jangan terkejut kalau badan kurus tapi kolestrol tinggi.

Selain dari makan ubat, Bekam juga boleh bantu kurangkan kolestrol dalam darah.

Kalau tahap kolestrol terlalu tinggi saya syorkan berBekam seminggu sekali selama 3 minggu berturut2.

InshaAllah, kadar kolestrol akan menurun.

Nak Bekam? Boleh PM saya ya.

Tak mahal pon, 11 cup RM100.

Transport saya cas ikut tempat (nak jimat bekam ramai2, cas transport ni korang boleh kongsi2)

Friday, 6 October 2017

Tarikh terbaik untuk BERBEKAM

Hari Terbaik untuk berBEKAM adalah 17, 19 dan 21 bulan Hijriah. ( HR Abu Hurairah RA)

Waktu Terbaik untuk berbekam adalah satu minggu dipertengahan bulan-bulan Qomariah ( Kalender ISLAM ).

Kebiasaannya pada tarikh-tarikh ini graviti bulan dan bumi lebih kuat dari biasa.

Pada masa ini juga kita boleh nampak paras air laut akan tinggi dari kebiasaannya.

Begitu juga keadaan darah dalam badan kita.

Darah menjadi Bergejolak dan berada di Permukaan, jadi bila berBEKAM di waktu ini pengeluaran darah kotor, racun toksid, air bisa dan angin lebih baik dan lancar serta kuantiti nya lebih banyak.

Nak booking appoinment Bekam untuk esok? PM saya segera.

Bekam sunnah 11 cup RM100 sahaja.

Thursday, 5 October 2017

BEKAM TERAPI KESIHATAN TERHEBAT SEPANJANG ZAMAN

Sukar dijelaskan tapi yang dah pernah merasai akan tahu keajaiban teknik Terapi Bekam ini.

Terapi Bekam bukan penawar tapi adalah satu jenis terapi untuk mencegah diri kita daripada penyakit kronik.

Selain itu ianya juga sejenis terapi untuk mengembalikan kesegaran dan kecergasan tubuh badan.

Ada banyak artikel dan rencana yang di tulis oleh pakar dalam bidang bekam yang menjelaskan Terapi Bekam ini mampu menghindar diri kita daripada 76 jenis penyakit termasuk darah tinggi, kencing manis, masalah jantung dan juga gout yang mendominasi carta kesihatan masyarakat sekarang.

Bekam juga sesuai untuk sesiapa sahaja samada lelaki, wanita atau kanak-kanak seawal usia 9 tahun.

Untuk wanita, masalah aurat dan keselesaan selalu menjadi halangan untuk mereka mencuba Terapi Bekam.

Jangan risau ya, saya menyediakan Khidmat Terapi Bekam Ke Rumah untuk wanita.

Boleh whatsapp saya untuk booking appoinment www.wasap.my/60123350180.

Wednesday, 4 October 2017

TIAP BULAN SENGGUGUT?😵

Berita baik untuk wanita yang sering di serang SENGGUGUT setiap bulan.

Tiap bulan makan menstrual pills pon tak elok juga.

Boss pon dah meluat kottt tiap bulan muka yang sama je MC.

Belum lagi bab mood swing, dalam meeting muka macam kerang busukkkk😂.

Belum bab jumpa clien, senggugut punya pasal tak pasal2 terlepas bisness juta2.

Haaaaa melepas la bonus berkepok2 ujung tahun nanti.

Apetah lagi nak dapat best employee of the year.

Apa kata kali ni cuba BERBEKAM 11 poin sunnah di belakang badan.

Dah ramai yang cuba dan dah bebas dari serangan senggugut setiap bulan.

Jangan risau bab keselesaan dan aurat, saya boleh datang ke rumah dan membekam Cik Kak Cik Kak dengan tenang dan selesa.

Nak booking appoinment boleh wasap 0123350180.🚗

Thursday, 7 September 2017

Tarikh SUNAT berbekam bulan ini

Esok hari Jumaat, 8 September 2017 bersamaan 17 Zulhijjah merupakan tarikh sunat untuk berbekam.

Sedia maklum, esok merupakan hari bekerja bagi kebanyakan negeri-negeri di Malaysia. Jangan risau, hari sunat berbekam ada 3 hari.

Kalau tak sempat nak berbekam esok, 10 September (Ahad) bersamaan 19 Zulhijjah dan 12 September (Selasa) bersamaan 21 Zulhijjah juga merupakan hari sunat berbekam.

Jangan lepaskan peluang hari sunat berbekam  yang jatuh pada hari cuti bekerja minggu ini.

Semoga sedikit sebanyak kita boleh mengamalkan sunnah yang paling mudah ini.

Nak booking temujanji boleh whatsapp saya www.wasap.my/60123350180/Bekam

Monday, 28 August 2017

ATASI MASALAH KEBAS DAN LENGUH TANGAN

Hampir semua tempat dibadan kita boleh dibekam.

Apabila terasa sakit bekam di tempat yang sakit itu.

InshaAllah sakit akan reda.

Contohnya bila terasa sakit dan lenguh di gangan.

Berbekamlah InshaAllah sakit dan lenguh itu akan hilang sebaik selesai berbekam.

Nak berbekam di rumah sendiri?

Set temujanji ya

www.wasap.my/60123350180/Bekam



Wednesday, 23 August 2017

Miliki Cup Bekam sendiri untuk elak penyakit berjangkit

Bekam melibatkan pengeluaran darah yang di kategorikan bertoksin dari badan.

Tak di nafikan, setiap kitamempunyai tahap kesihatan masing-masing.

Ada yang betul-betul sihat, ada yang menhidap penyakit namun tidak akan berjangkit kepada individu lain, namun ada juga yang menghidapi penyakitiį yang berpotensi menjangkiti orang lain.

Saya percaya, bila utarakan perkara ini pasti sesiapa pon akan berasa sedikit cuak untuk menjalani terapi bekam.

Saya sebagai salah seorang juruterapi bekam wanita, sudah menjadi tanggung jawab saya untuk bertanya jika seseorang pelanggan itu menghidapi penyakit berjangkit seperti AIDS atau Hipertitis B.

Saya faham, bukan semua orang ada kekuatan untuk mengaku mereka manghidap penyakit berjangkit.

Untuk mengelakkan rasa bimbang, saya galakkan anda membeli set bekam sendiri.

Maknanya setiap kali anda nak berbekam, mintalah jurubekam anda menggunakan cup bekam anda sendiri.

Jadi, anda tak perlu lagi rasa risau sebab anda ada cup bekam yang tidak perlu di kongsi dengan sesiapa.

Thursday, 17 August 2017

MENGAPA HARUS BERBEKAM ?

Selepas 3 bulan, sel darah merah di dalam tubuh kita akan mati. Ia mengandungi lebihan asid urik, urea, toksin dan sel darah merah yang rosak. Sel darah kotor ini akan berkumpul di lapisan bawah kulit sebelum dikumuhkan.

Sel darah ini akan digantikan dengan sel darah merah yang baru. Darah yang baru mengandungi oksigen dan nutrien yang diperlukan oleh sel tubuh.

Sel darah yang rosak (darah kotor) yang gagal dikumuhkan dan masih hadir dalam sistem aliran darah menyebabkan faktor utama yang mengakibatkan kapilari tersekat dan tersumbat, kesannya akan menganggu pelbagai sistem badan dan menyebabkan kegagalan sistem limfa, ginjal dan hati tidak berfungsi dengan sempurna yang akhirnya akan menyebabkan pelbagai penyakit kronik.

Gejala awal yang dapat dirasai oleh tubuh badan ialah badan terasa lesu, letih, kebas kaki dan tangan, pening, cepat marah, cepat bosan, murung, mudah mengantuk dan mudah pitam.

“Dengan ringkasan diatas, dapatlah disimpulkan keharusan berbekam kepada kita yang mana ia dapat mencegah tubuh badan kita daripada menjurus kepada penyakit-penyakit yang lebih kronik seperti diabetes (kencing manis), darah tinggi, migrain dan sebagainya.”

Adalah menjadi tanggungjawab kepada kita untuk memastikan tubuh badan kita sentiasa sihat wal afiat dengan cara berusaha mencegah dan berdoa kepada Allah agar diberikan kesihatan supaya mudah beribadat kepadanya. Insya’Allah…

Sabda Rasulullah SAW…  “Sesungguhnya pengubatan paling utama yang kamu gunakan adalah bekam”
(Hadis sahih)

Monday, 7 August 2017

Khasiat dan kebaikan Bekam

Menjalani kehidupan harian di Bandaraya besar seperti Kuala Lumpur memaksa kita menjadi manusia yang hidup dalam stress setiap hari.

Apa tidaknya setiap pagi berhadapan dengan kesesakan lalu lintas, di pejabat berhadapan dengan kerja-kerja yang tak pernah habis. Waktu pulang juga perlu berhadapan dengan kesesakan lalu lintas.
Bayangkan pusingan ini yang kita lalui setiap hari sehinggalah kita pencen. Kasihan pada badan letih lesu semua ada.

Sesekali badan pon perlu di service, macam kereta juga. Barulah boleh meneruskan kelangsungan hidup setiap hari dengan lebih bersemangat.

Bekam adalah salah satu cara untuk service semula badan kita. Disini saya kongsikan 27 kebaikan bekam untuk badan kita;

1. Boleh membersihkan darah dan meningkatkan aktiviti saraf tulang belakang.

2. Memperbaiki aliran pembuluh darah .

3. Menghilangkan kejang – kejang dan luka dalaman pada otot.

4. Bermanfaat penderita asma , pneumonia dan angina pectoris .

5. Bermanfaat ketika mengalami pening, luka dalaman dibahagian kepala dan wajah , migrain dan sakit gigi.

6. Ketika mengalami berbagai jenis penyakit mata dan rabun.

7. Ketika mengalami gangguan rahim dan berhentinya menstruasi bagi wanita .

8. Ketika terkena sengal , sciatica ( rasa sakit, sengal di pinggang) dan tulang sekitar belakang dan pinggang serta papan punggung.

9. Untuk mengatasi gangguan tekanan darah dan arteriosclerosis ( pengapuran pembuluh darah / kolesterol dalam darah dan pembuluh yang boleh menyempitkan saluran darah.

10. Ketika mengalami sakit bahu , dada dan punggung

11. Bermanfaat mengatasi luka – luka , bisul , jerawat dan gatal – gatal kulit.

12. Bermanfaat mengatasi kemalasan , kelesuan dan penyakit banyak tidur .

13. Bermanfaat mengatasi pericarditis ( radang selaput jantung ) dan nephritis ( radang ginjal ) yang parah.

14. Bermanfaat mengatasi keracunan, contohnya seseorang terkena gigitan haiwan berbisa kaedah berbekam boleh di lakukan . Bekam pada tempat gigitan sedut dan keluarkan darah untuk menghalang bisa masuk ke jantung. Rawatan awal ini boleh dibuat sementara mendapatkan rawatan antidot di pusat kesihatan atau hospital.

15. Bermanfaat mengatasi luka – luka bernanah .

16. Membantu menghilangkan pening dan migrain.

17. Membantu membuang angin dalam badan, melegakan pernafasan dan melancarkan sistem perkumuhan.

18. Membantu memecahkan lemak, peluh dan melegakan demam, membantu memulihkan ketegangan urat leher, belikat, pinggang dan urat sendi di kaki.

19. Membantu mencegah kebas kaki dan membantu mengurangkan risiko serangan angin ahmar.

20. Mengeluarkan darah toksik dan melancarkan peredaran darah yang tidak lancar.

21. Membantu meringankan tubuh. Darah kotor yang terkumpul di bawah permukaan kulit menyebabkan rasa berat dan malas.

22. Membantu menajamkan penglihatan. Peredaran darah ke mata yang tidak lancar menyebabkan penglihatan jadi kabur.

23. Membuang darah bertoksik untuk kesihatan keseluruhan.

24. Membuang anasir gangguan makhluk halus melalui pengaliran darah.

25. Hilangkan stress dan tekanan

26. Insha Allah mendapat pahala dan keberkatan kerana membuat rawatan Sunnah Nabi SAW

27. Menggalakkan metabolisma badan kerana sel darah kotor telah keluar dan sel darah baru yang sihat akan terhasil.


Info lanjut berkenaan bekam boleh hubungi saya
www.wasap.my/60123350180/Bekam



Tuesday, 25 July 2017

Petua Singkir Asid Uric untuk pesakit GOUT

Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Istilah "gout" berasal daripada perkataan bahasa Latin, "gutta" yang bermakna 'setitis', disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout diakibatkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat.

Untuk anda yang ada masalah gout, ini dia petua untuk singkirkan asid uric untuk pesakit gout.

Sebiji timun bersaiz sederhana
2 batang saleri
Sepotong lemon dibuang kulit
1 akar halia muda

Caranya
Bersihkan semua bahan kemudian blend dgn air yang ditapis.
Amalkan petua ini tapi ingat.. ubat jgn lupa mkn ye....


Monday, 24 July 2017

Bekam untuk Bisul

Penyakit bisul merupakan kumpulan nanah terkumpul di dalam rongga yang terbentuk oleh tisu akibat proses jangkitan (biasanya disebabkan oleh bakteria atau parasit) atau sebarang bahan asing (contohnya. luka tikaman/tembakan). Ia merupakan sistem ketahanan diri tisu untuk menghalang penyebaran bahan berjangkit kepada bahagian badan yang lain.

Organisma atau bahan asing yang memasuki sebahagian tisu membunuh sel sekeliling, membebaskan toksin dan mengakibatkan tindak balas keradangan dengan menarik banyak sel darah putih kepada kawasan tersebut dan meningkatkan aliran darah di sekeliling.

Dengan itu, nanah adalah kumpulan sel tisu yang mati, sel darah putih, organisma yang berjangkit atau bahan asing dan toksin yang dibebaskan oleh kedua-dua organisma dan sel darah. Sturktur akhir bisul adalah dinding bisul yang terbentuk oleh sel sihat dalam cubaan mendirikan halangan sekeliling nanah yang menghadkan bahan berjangkit dari struktur sekeliling.

Simptom utama dan tanda sebarang proses keradangan adalah kemerahan, panas, bengkak dan sakit. Bisul mampu terbentuk pada sebarang tisu pejal tetapi sering kali berlaku pada permukaan kulit (where they may be superficial pustules or deep skin abscesses), dalam paru-paru, otak, buah pinggang dan tonsil. Komplikasi utama adalah penyebaran bahan nanah kepada tisu berdekatan atau jauh dan tisu mati yang berlaku secara meluas (gangrene). Bisul pada kebanyakan bahagian badan jarang sembuh sendiri, jadi rawatan perubatan perlu apabila bisul disyaki berlaku.

Kaedah terapi Bekam mampu membantu mereka yang sering mengalami masalah bisul. Bekam di 11 titik sunnah (amat di galakkan berbekam pada tarikh-tarikh sunnat pada setiap bulan) amatlah membantu mengeluarkan sisa toksid dalam badan sekaligus membantu juga dalam pelbagai permasalahan yang lain, disampaing mengamalkan perawatan dan terapi cara Rasullullah S.A.W.

Tuesday, 5 May 2015

Berita baik! Berita baik!

Berita baik untuk anda yang bekerja atau tinggal di area Setapak, Danau Kota,  Jalan Genting Klang, Wangsa Maju dan sekitar;

KAMI TIDAK MENGENAKAN TRANSPORT CHARGE UNTUK PERHIDMATAN BEKAM KE RUMAH ATAU PEJABAT ANDA.

Nak booking appointment?
Terus call 📞 0123350180 (Wawa) @ 0176366474 (Wan)